Tekenen & Schilderen

Tijd: Woensdagmiddag
Contactpersoon: Peter Peters

Deelnemers die op het Hobbycentrum willen tekenen en/of schilderen zijn  op alle dagen welkom. Bij toeval komen de meeste mensen  hiervoor op de woensdagmiddag en is er bijna altijd een vrijwilliger aanwezig die veel teken- en schilderervaring heeft.  Alle technieken zijn mogeijk, van alleen natekenen tot eigen fantasie en met potlood, houtskool, kleurpotlood etc. Maar ook alle schildertechnieken in aquarel, acryl en olieverf. Van realistisch fijnschilderen tot figuratief en abstract. 

We gaan ervan dat hobbyisten zelf materialen hebben en die meebrengen, groter materiaal zoals schilderezels zijn aanwezig. Tegen een geringe vergoeding kunt u ook materialen kopen en kijken wat u het prettigst vind om te doen of gewoon eens een andere techniek uitproberen.

Wij geven geen les, maar mensen delen graag hun ervaring en geven elkaar tips. Het is fijn om samen met anderen aan je hobby te werken in plaats van thuis alleen bezig te zijn. Misschien heb je te weing plaats of niet alle materialen en komt er telkens een andere klusje voorbij, zodat je niet echt aan het tekenen en schilderen toekomt. Op het Hobbycentrum kun je rustig werken in een mooie ruimte, je ontmoet nieuwe mensen en het is ook gewoon gezellig. 

Boetseren

Tijd: dinsdagmiddag
Contactpersoon: Casperina Kennis

 Bij het hobbycentrum is het ook mogelijk om te boetseren. In principe neemt u uw eigen gereedschap hiervoor mee. Maar wij hebben ook allerlei spatels, mirettes, draaischijfjes e.d. op voorraad om te gebruiken. Klei kunt u hier kopen, per pak van 10 kilo grove chamotte betaalt u € 10,--. Het is mogelijk een half pak te kopen, dan kost het u € 5,50. De klei kunt u hier bewaren, u krijgt hiervoor een emmer in bruikleen met uw eigen naam erop.

 Krijgt u een werkstukje niet in één middag af, geen probleem. Indien het vochtig ingepakt wordt, kan het hier bewaard worden. Net zolang als u er aan wilt werken. Boetseren kunt u in principe op alle tijden dat het hobbycentrum geopend is. Uiteraard gaat het bij het hobbycentrum om de gezelligheid en niet om een "perfect" werkstuk te maken. 

Van de mensen om je heen kun je natuurlijk ook weer wat leren.
In het Hobbycentrum staan ook twee keramiekovens; voor het gebruik betaal je een kleine bijdrage.

Tiffany

Tijd: Donderdagmiddag
Contactpersoon: Ton Peters

Bij het woord Tiffany denkt men waarschijnlijk aan de prachtige lampen en andere kunstwerken in deze bijzondere glastechniek. Voor Tiffany worden vele soorten glas gebruikt. Doordat elk stukje een andere kleurschakering heeft zijn geen twee werkstukken  het zelfde. Het is mogelijk eenvoudige wat meer uitgebreidere of zelf ontworpen werkstukjes te maken ieder maakt wat hij zelf mooi vind. Het is niet moeilijk om met Tiffany te beginnen ook al heeft men nog nooit een glassnijder in de hand gehad komt men toch snel tot een goed resultaat. Het benodigde gereedschap is op het Hobbycentrum aanwezig en kan gratis gebruikt worden. Voor glas, tin en ander materiaal dat op het centrum aanwezig is word een vergoeding  gerekend of men kan er zelf voor zorgen. Voor informatie en om te beginnen met deze mooie glastechniek is het beste om op een donderdagmiddag te komen, daarna kun je op alle dagen dat het hobbycentrum geopend  is werken aan je hobby.

Glas in Lood

Tijd: Vrijdagmiddag
Contactpersoon: Peter Ermers

 Sinds kort zijn er een drietal beoefenaars van de "glas-in-lood-kunst" actief in het Hobbycentrum. Het benodigde gereedschap is op het Hobbycentrum aanwezig en kan gratis gebruikt worden. Voor glas, lood, tin en ander materiaal dat op het centrum aanwezig is word een vergoeding  gerekend of men kan er zelf voor zorgen. Voor informatie en om te beginnen met deze mooie glastechniek is het beste om op een vrijdagmiddag te komen, daarna kun je op alle dagen dat het hobbycentrum geopend  is werken aan je hobby.

Kaarten maken

Tijd: Donderdagmiddag
Contactpersoon: Ria Harteman

Boekbinden

Tijd: Donderdagmiddag
Contactpersoon: Daan Schijffelen

Textiele werkvormen

Tijd en dagdeel: in overleg met hobbycentrum 

Hierbij denken wij o.a. aan: borduren, breien, haken etc.
Contactpersoon: Mariëlle van Wijnen

Koperslager

Werkplaats van een koperslager.

Een koperslager is een ambachtsman die platen koper of andere zachte metalen bewerkt. Dit bewerken omvat verschillende bewerkingen, zoals knippen, buigen, solderen en felsen. Een koperslager kan ketels maken en metalen dakbedekkingen produceren en monteren, maar ook sierlijk bewerkt koperen keukengerei wordt door koperslagers geproduceerd.Siervoorwerpen ontstaan wanneer de koperslager een plaat koper in een houten mal (of vorm) slaat (drijft) en daarmee omvormt tot een sier- of gebruiksvoorwerp. Op deze manier konden grote gebruiksvoorwerpen zoals borden betrekkelijk snel in serie worden geproduceerd, zonder gebruik te maken van speciale ovens. Tijdens de industriële revolutie is dit ambacht in onbruik gemaakt door de opkomst van persen die het werk waar een ervaren koperslager enkele uren over deed, in enkele seconden konden uitvoeren.

Onze koperslager Joop van Dijk zal je graag wegwijs maken in het koperslaan.
Hij is aanwezig op woensdagmiddag.

Houtbewerken

Vacature

Metaalbewerken

Vacature

Plaatbewerken

Vacature

Lassen

Vacature

Openingstijden

Maandag 13.00 tot 16.30 uur
Maandag: 19.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 13.00 tot 16.30 uur
Woensdag 13.00 tot 16.30 uur
Donderdag 13.00 tot 16.30 uur
Vrijdag 13.00 tot 16.30 uur
Zaterdag 10.00 tot 14.00 uur

Technieken

Tekenen & schilderen
Boetseren
Tiffany
Glas in lood
Boekbinden
Kaarten maken
Textiele werkvormen
Koperslager
Houtbewerken
Metaalbewerken
Plaatwerken
Lassen

Subsidie oranjefonds, skanfonds & SSOB.

De financiële bijdragen van het Oranjefonds, Skanfonds en SSOB hebben een tweede fase verbouwing in ons hobbycentrum mogelijk gemaakt waarbij ook een traplift is aangebracht. Tevens hebben we een afdeling kunnen realiseren waar deelnemers actief kunnen zijn met edelsmeden, (half)edelstenen slijpen, sieraden maken, emailleren en koperslaan. Ook is een keramiekoven aangeschaft en is een lashoek met afzuiging gecreëerd. Met de bijdragen van deze fondsen zijn we ontzettend blij; zonder deze zou het niet mogelijk zijn geweest dit alles te realiseren.

Het Hobbycentrum Boxmeer is een stichting.  Als deelnemer betaalt u € 75.00 per jaar ongeacht het aantal keren dat u er gebruikt van maakt.
Incasso geschiedt in 2 termijnen van € 37,50
Postadres: Valendries 28, 5831 DV Boxmeer
Telefoonnummer: 0485-785472

Aanmelden
U kunt het aanmeldingsformulier hier downloaden
Aanmeldingsformulieren zijn ook verkrijgbaar bij het Hobbycentrum, waar u ze ook weer ingevuld in kunt leveren of deponeren in onze brievenbus. U ontvangt zo spoedig mogelijk het huishoudelijk reglement. Onze voorkeur gaat uit naar het downloaden van het aanmeldingsformulier voorzien van uw handtekening.

Stel een vraag

Voor vragen over bovenstaande zaken kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met het hobbycentrum via telefoonnummer 0485-785472.
Of vul hier uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Contact

Valendries 28, 5831 DV Boxmeer

Secretariaat:
Joke Cremers - Moerkamp 20 - 5835 BP Beugen   jokecremers@hotmail.com of tel. 0485-361445

Voor meer informatie neem contact op  met:
Joke Cremers: (zie secretariaat) of
Peter Ermers: 06-20625198

Inschrijving kamer van Koophandel Eindhoven: 
Bankrelatie: Rabobank,
IBAN NL93RABO0169974294

Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN): 851223862